2014. november 30., vasárnap

Drága, kedves doktor urak…!

Bizonyos sajtótermékek és internetes közösségi oldalak bombaként találták a hírt, hogy „Egy egész sürgősségi orvosgárda mondott fel Egerben”!
Indoklás nincs.
Aztán folytatódik a szöveg, hogy a magyar egészségügy helyzete tragikus. Már rég összeomlott, és amit betegellátásnak nevezünk, az nem más, mint a romokon való munka…
Végtelen várólisták…., halál…. Alapvető kormányzati intézkedéseket kellene végrehajtani ennek a vészhelyzetnek az elhárításához, de nem tesznek semmit…
Az orvosok és az egészségügyi dolgozók nincsenek megfizetve. …Elmennek külföldre, stb.
xxx
Drága doktorok! Nem tudjuk, pontosan mi húzódik meg kollektív felmondásuk hátterében. A gondok, amelyeket bizonyos sajtóorgánumok szajkóznak, olykor talán kicsit fel is nagyítanak, senki előtt nem ismeretlenek. Persze, hogy nincsenek megfizetve, de talán nincs olyan ember Magyarországon, aki ezt ne mondhatná el magáról. Nincs megfizetve a mérnök, a vájár, a varrónő, az ügyintéző, a villanyszerelő, a jogász, az újságíró és senki más. De sajnos a magyar társadalom, ez a nép a jelenlegi gazdasági helyzetben ennyit képes önöknek nyújtani.
Szerintem az emberek kicsit több toleranciát, türelmet és megértést várnak el önöktől nemcsak a betegek, hanem a munkáltatójuk, sőt az egész ország irányába is. Ha pedig valami olyan sérelem érte önöket, amely gyorsan orvosolható, akkor ne titkozzanak, hanem osszák meg másokkal.  
A csoportos felmondásukkal nincsenek kisegítve a betegek, akik gyógyítására felesküdtek.
                         Cselényi György  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése