2014. december 29., hétfő

Kemény Öklű Joe

Figyelgetem a magyarországi pártok népségét. Úgy látom, mára a társadalom, a lakosság különböző rétegei nagy részének képviselete megoldott, lefedett. Van egy ellenzéki politikai tömörülés, amelynél szenvedést vélek felfedezni. Nézzék el nekem, hogy nem nevezem meg e pártot, mert attól tartok, a tagjai, szimpatizánsai még valahol megruháznak.   

Úgy látom, e pártot a lakosság Kemény Öklű Joe-nak érző része érzi leginkább magáénak. Hitvallásuk röviden úgy foglalható össze, hogy majd mi beverjük a pofáját annak, akinek velünk kapcsolatban nem tetszik valami… Viszont a különböző kérdésekhez való efféle hozzáállás sem hazai, sem nemzetközi viszonylatban szalonképtelen.

E párt vezetősége komoly dilemmában van. Nagyon, de nagyon szeretne tagjai között tömegesen látni, tudni értelmes, éles eszű, fegyelmezett, a vitákban kellően érvelni, s nem csak ordibálni, meg társadalmi csoportokat sértegetni képes személyeket. Ez nagyon helyes és akceptálandó törekvés, de ilyen embereket nem nagyon találnak jelentős számban, mert azok már más pártokban meglelték helyüket, szerepüket, vagy azt mondják, nem óhajtanak csatlakozni egyetlen szervezethez se.

A párt Kemény Öklű Joe csoportjához tartozóknak nem tetszik a vezetőségük egyre mérsékeltebb hangütése. Csalódottnak, becsapottnak, elárultnak érzik magukat. Természetesen fennáll a veszélye annak, hogy az irányítók közép felé húzódása, hangolódása miatt Kemény Öklű Dzsóék elhagyják e pártot. De ha a helyükre nem sikerül higgadt tábort csalni, toborozni, akkor a párt léte komoly veszélybe kerül.

Kíváncsi vagyok, mi történik e közösséggel a jövőben. Persze csak kívülről, a híradásokból, meg az internetes fórumok révén van alkalmam figyelemmel kísérni dolgaikat, de a körükben zajló események és a kirajzolódó tendenciák így is fölöttébb érdekesek számomra.
                                      Cselényi György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése