2014. december 16., kedd

Arany- és ezüstérmet kaptak a Kőröstej sajtjai a nemzetközi Sajtolimpián

A magyarok nemcsak a sportban megrendezett olimpiákon szerepelnek kitűnően, hanem a nemzetközi élelmiszer-ipari és borversenyeken is.
Idén 12. alkalommal rendezte meg a nemzetközi „Käsiade” sajtversenyt Hopfgartenben, Tirolban az osztrák és nemzetközi szakemberekből álló Cheese Makers and Dairy  Professionals Szövetség.  A Sajtolimpián a szakmai zsűri a Kőröstej Cégcsoport két termékét is éremmel jutalmazta.



Továbbiak a versenyről:

Az itthon és külföldön egyaránt népszerű HAJDÚ grill sajt aranyérmet szerzett a félkemény sajtok között, a Labneh joghurtsajtot pedig ezüst éremmel jutalmazták a krémsajtok kategóriájában.
A „Käsiade” a sajtkészítők számára meghirdetett jelentős nemzetközi verseny, amelyen a minőségi sajtok legjobbjait díjazzák. A termékeket 42 tagú, nemzetközi szakemberekből álló zsűri bírálta, különös hangsúlyt helyezve az ízre és a textúrára.
A versenyre összesen 12 országból, Ausztria mellett többek között Hollandiából, Svájcból, Németországból, Romániából, Spanyolországból és Dániából is sok pályázat érkezett, körülbelül 450 sajt mérettette meg magát.
A Kőröstej Cégcsoport a tiroli sajtversenyen két sajtjával, a HAJDÚ grill sajttal, valamint a Labneh joghurtsajttal indult, és egyedüli magyar díjazottként, mindkét termék magas elismerésben részesült. A HAJDÚ grill sajt arany-, a HAJDÚ Labneh joghurtsajt pedig ezüstérmet szerzett kategóriájában.
Egyik sajt sikere sem véletlen: a különleges eljárással és egyedi receptúrával készült HAJDÚ grill sajt ízvilágát már a hazai közönség is díjazta idén áprilisban, amikor a fogyasztók szavazata alapján elnyerte az Év Terméke díjat. A HAJDÚ Labneh joghurtsajt pedig szintén idehaza, a II. Magyar Sajtmustrán imponáló pontszámmal, a megszerezhető 100 pontból 98-cal nyert aranyérmet.
Az ezüstérmes Labneh neve ugyanakkor a magyarok számára egyelőre még nem cseng ismerősen, mivel csak a külföldi piacokon került eddig forgalomba, ahol komoly népszerűségre tett szert. Azonban jó hír a hazai sajtkedvelők számára, hogy 2015 első negyedévében, már itthon is elérhetővé válik a boltok polcain ez a könnyen emészthető savófehérjében gazdag, különleges termék.
Tráj Gyula, a Kőröstej ügyvezetője, aki személyesen vette át az érmeket Tirolban, elmondta: ”Sikerült beszélnem a Szervezőbizottság Elnökével, Stefan Hörtnagl úrral a díjátadón. Elmondta: őszintén meglepte a zsűrit, hogy
nagyüzemi körülmények között is olyan kiváló minőségű sajtokat tudunk a Kőröstejnél előállítani, mint a HAJDÚ grill sajt és a HAJDÚ Labneh joghurtsajt.” Az eredményhirdetés során többször hangsúlyozták a szervezők a kiváló minőség fontosságát és a verseny végén kihirdették a „Peak of the Quality” díjat is, melyet egy svájci sajtmanufaktúra nyert el edami típusú sajtjával.

                    Forrás:
                                                XLI. 6. szám, 2014. december


xxxxxxxxxxxxx
Tejipari Hírlap, 

az Egyetemes Magyar Tejgazdaság országos lapjaMegjelenik: kéthavonta és esetenként különszámok kiadásával.

Szerkeszti: a szerkesztő bizottság.

Főszerkesztő: Ujvári Gizella. 

A szerkesztőbizottság tagjai: Dudás János, Gerbrant Redmer di Boer, Istvánfalvi Miklós, Németh Vilmos, Szinyákovics Pál, Szommer Gábor, Takács József.

A szerkesztőség és a kiadóhivatal címe: 1115 Budapest, Bartók Béla út 152/c. Postacím: 1502 Budapest, Pf.: 232. Megrendelését e címre juttassa el!

Telefon/fax: 204-5278, 06-70- 314-6860

e-mail: tejiparihirlap@neteasy.hu 

Kiadja:
 Magyar Tejipari Egyesülés, Budapest. Felelős kiadó: Besenyei Ferenc igazgató. Nyomtatás: Mátyus Bt. Felelős vezető: Mátyus Gyula.2373 Dabas, Tavasz u. 7.  Telefon: 29/367-945

A Tejipari Hírlap legújabb számának tartalmából: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése