2015. december 15., kedd

Ünneplem a pengés drótot és az ötletet!



Nem az tetszik, hogy Magyarország határát pengés drótkerítéssel kell megvédeni. A piaci szemlélet erősödése és az üzleti rugalmasság tesz elégedetté.

A hírek szerint a márianosztrai büntetés-végrehajtási intézetben megkezdték az úgynevezett NATO-, vagyis a pengés drót gyártását, amelyből szükség és igény esetén jut exportra is. Az ilyen drót minden bizonnyal a mezőgazdasági területek és más vagyontárgyak védelmére is használható.

Nem akarok vele dicsekedni, de amikor hallottam, mi van a horvát és más országok határánál, az első között vetődött fel bennem is – ezt a FACEBOOK-on meg is írtam – , hogy hazánk a kerítések alapanyagának előállításával és esetleg a kerítés megépítésével, vagy az abban való részvétellel tetemes anyagi bevételhez juthat.

Elismerés illeti azokat a politikai, gazdasági és más vezetőket, akik erre rájöttek, mi több a drótelőállítás érdekében intézkedtek. Ha az efféle éberség az egész országban általánossá válik, akkor hazánk gazdasági felemelkedését illetően eloszlanak félelmeink. Naponta halljuk ugyanis, hogy szárnyal a magyar gazdaság, de még közel sem annyira, mint lehetne, vagy kellene. Azontúl gyakran olvashatunk a szomorú hírről, hogy kevés az életképes és kreatív magyar vállalkozás. A pénzintézeteknek nem eléggé aktív a hitelezési tevékenységük, s arra hivatkoznak, hogy nincs mihez tőketámogatást nyújtaniuk. Magyarán a hitelekre nincs minden fél számára megfelelő kereslet.

Ez megváltozik, ha országunkban sok vállalkozás veszi észre és használja ki, ragadja meg az itthon és külföldön adódó üzleti lehetőségeket.  

Emlékszem, a ’70-es években, tehát a szocialista időkben a tévéhíradó egyik riportja arról számolt be, hogy Budapesten több emeletes épület teteje beázott. Abban az időben többnyire szurkos, illetve bitumenes lemezekkel szigeteltek, amelynek nem kellett sok a meghibásodásához, következésképpen a víz nem kívánt helyen és módon való házba jutásához.

Még az adás ideje alatt jelentkezett egy nyugati cég azzal, hogy ők kitűnő minőségű szigetelőanyagokkal rendelkeznek és szívesen vállalják a magyarországi probléma megoldását.

Mi, akkori nézők elképedtünk e rugalmasságon. Azon, hogy nem gatyáznak, nem totojáznak, hanem igény esetén azonnal jönnek, intézkednek, amely által tisztes bevétel üti a markukat.

Ezért örülök a pengés NATO-drót hazai előállítása megkezdésének, mert üzleti, piaci szemléletet és magatartást vélek általa felismerni. Ha ez az egész országban általánossá válik, akkor hitem szerint nem kell aggódnunk Magyarország gazdasági és egyéb szempontú  jövőjéért.
                                                  Cselényi György   

Facebook
------------------------------------------
Meghívom Önt egy virtuális grafikai mini kiállításra!
Portrék
Lovasok
Házak, épületek, településrészek

https://youtu.be/bApEocAvBJc
-----------------------------------------------------------------------------------------
Magyarország, te csodás...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése