2015. december 18., péntek

Kiváló ötlet és óriási lehetőség rejlik benne!

Gábris Eszter: Újszilváson szokatlan feladatot kapott két közmunkás: az önkormányzat megbízásából időseket segítenek, írja a Szoljon.hu. Bevásárolnak, főznek, takarítanak, vagy kertet ápolnak, de kérésre még a karácsonyi ajándékot is ők szerzik be.


--------------------------------------------------------------------------------------

Cselényi György kommentárja:

Szerintem nagyon helyes és támogatható, továbbá széles körben elterjeszthető az ötlet. A közmunkásokkal nemcsak árkot lehet tisztíttatni, meg falevelet sepertetni, gereblyéztetni, hanem közreműködhetnek más munkákban is.

Például a gyümölcsfák metszéséhez, a jószágok, például sertések, juhok, szarvasmarhák, vagy a baromfik gondozásához értők, abban gyakorlatot szerzettek, vagy az azt megtanulni hajlandók közreműködhetnek ilyesmiben, természetesen megfelelő ellenőrzés és szakmai felügyelet mellett.

Ezzel a nemzeti árualap is jelentősen növelhető lenne, ugyanis a falvak nagy részében jelenleg a porták tulajdonosainak idős kora és betegsége miatt rengeteg kert elhanyagolt, gondozatlan, s kihasználatlanok az állattartásra alkalmas melléképületek. S ezeket bizony – megfelelő egyezség mellett – használatba lehetne és kellene venni. Az ebbe bevont közmunkások tevékenységét természetesen az önkormányzat, illetve az állam fizetné. 

Még egyszer mondom, szerintem kiváló, sőt óriási az ötlet, s az ország és az egyének számára is nagyszerű lehetőség rejlik benne. A tulajdonosokat pedig a pártájukon előállított értékekből történő részesedés juttatásával lehetne és kellene érdekeltté tenni e kezdeményezés támogatásában.


Ezzel még munkahelyeket is lehetne teremteni, s mindenkinek előnye származhatna belőle. Például az öregeket munkavégzés céljából rendszeresen látogatnák valakik, ezzel oldhatnák magányukat, elhagyatottságérzésüket, ugyanakkor több zöldség-gyümölcs, stb. kerülhetne a bel- és külföldi piacokra. Mindezek koordinálására az önkormányzat alkalmas, mert az egy hivatalos épület, megfelelő irodákkal, infrastruktúrával ellátva. A mezőgazdasági munkákhoz értő, annak irányítására alkalmas szakember pedig könnyen található és szerződtethető minden településen. 



                                                      Cselényi György
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meghívom Önt egy virtuális grafikai mini kiállításra!
Portrék
Lovasok
Házak, épületek, településrészek
https://youtu.be/bApEocAvBJc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Magyarország, te csodás...!

Máriapócs - búcsú és a bazilika: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése