2015. július 28., kedd

Putyintól kellene segítséget kérni!

Többekben felvetődött, hogy az Európa különböző országainak határát illegálisan átlépők tömege talán nem vakon, nem blindre indult útnak. Felmerült a gyanú, hogy valakik valamilyen módon sugallhatták számukra, sőt konkrétan támogathatták őket abban, hogy éppen most és éppen ennyien vegyék Európa felé útirányukat.

Lehet, tévedek, de úgy érzem, a hatalmas népvándorlás megindulásában valamiképpen az Európai Egyesült Államok létrehozásán fáradozók is benne vannak. Miért? Nincs kizárva, azért, hogy Európát megijesszék, hogyha az ottani országok nem egyesülnek mielőbb és számos tekintetben, akkor képtelenek lesznek a mértéktelen migráció ellen védekezni, következésképpen nemsokára harangoznak számukra, végük van!

Az Európai Egyesült Államok megalakításának Magyarországon is van néhány, főként balliberális szorgalmazója. Tőlük gyakran hallani, hogy a menekültáradat elleni védekezésként a kerítésépítés teljesen értelmetlen és fölösleges. E helyett a gondra közös európai megoldást kellene találni.

A súlyos problémára Európának valóban közös és hatékony megoldást kellene találnia, de ameddig annak halvány jelei se mutatkoznak, Magyarország és Európa védelméről addig is gondoskodni kell. Egyelőre nincs mire és nincs kire várni. A segíts magadon az Isten is megsegít(!) – örök bölcsességet vagyunk kénytelenek érvényre juttatni. Ezért a kerítés mielőbbi megépítése feltétlenül szükséges!
(Megjegyzem, persze, közös európai menekültpolitikára van szükség, de az nem alapulhat a kvótázáson, meg ahhoz hasonló butaságokon. Annak alapja az kell legyen, hogy Európába senki ne jöjjön illegálisan és hívatlanul. Sőt tolakodón, meg inváziószerűen meg se közelíthesse e földrészt. Véget kell vetni a betolakodók tutujgatásának, regisztrálásának, meg a velük kapcsolatos időhúzó tesze-toszáskodásnak, meg a mellébeszélésnek.) 

Orbán Viktor megmutatja, hogy a magyar kormány az Európai Egyesült Államok megalakítása nélkül is képes a magyar népet és nem jelentéktelen mértékben Európát megvédeni a nemkívánatos és hívatlan emberáradattól.

Arra gondoltam, hogy ameddig Európa nem tudja a külső-belső határait megvédeni az illegális, törvénysértő bevándorlóktól, addig ahhoz Oroszország, és személy szerint Vladimir Putyintól kellene segítséget kérnie.  Üzleti alapon árajánlatot igényelni tőle, hogy mekkora szakaszon, hány emberrel, hány őrhajóval, hány helikopterrel, esetleg tengeralattjáróval vállalja a feladat elvégzését. S Európának ennek árát le kellene perkálnia. 

Szó sincs arról, hogy durván, fegyverrel, rakétákkal, vagy egyéb módon tartsák távol Európától az e földrészt illegálisan megközelítők tömegét. Azt viszont el tudnám képzelni, hogy az embercsempészek hajóit visszavontatnák oda, ahonnan elindultak. Gondolom, ha a migránsok látnák, tapasztalnák, hogy fölösleges útnak indulniuk, mert úgy sem jutnak el oda, ahová szeretnének, bármennyit is fizetnek az embercsempészeknek és más segítőiknek, akkor talán önmaguk mondanának le az öreg kontinens megszállásáról. Szerintem a dolgok menetébe az oroszok bekapcsolódásának puszta hírére is megszűnne, vagy jelentősen csökkenne a bevándorlók áradata.  

Úgy gondolom, az oroszok minden bizonnyal Európa belső, szárazföldi határainak megvédésében is szívesen és eredményesen vennének részt – tűzparancs hiányában is. Mondjuk, fegyvert csak akkor használhatnának, ha a menekültek azzal támadnának rájuk.

Bizonyos vagyok benne, hogy Oroszország mindig kész Európa megsegítésére, de az előbbi ahelyett, hogy keblére ölelné, minden lehetséges módon együttműködne vele, szankciózik ellene. Pedig tudomásul kellene végre venni, hogy az EU-ból Oroszország teljes jogú, vagy legalább valamiféle társult tagságával még lehetne valami, de nélküle e közösség egyre inkább csődtömeggé kezd válni.

                Cselényi György

    

       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése