2015. július 6., hétfő

Fontos határhoz érkeztünk!

A görögországi népszavazás eredménye nyomán közgazdászok és politikai elemzők sokasága fejti ki véleményét, meglátásait. Okoskodással, fenyegetéssel, vészjóslással teli a padlás, de úgy vélem, igazából senki se tudja megmondani, pontosan mi fog történni. 

Egy dologban viszont teljesen bizonyosak lehetünk: az országok, a földrészek és a világ pénzügyi-gazdaság ügyei fontos mérföldkőhöz, határhoz érkeztek. Az országok intézményesített adósrabszolga sorba taszításának befellegzett. A jövőben egyetlen nép se igen fogad el senkitől neki nem tetsző pénzügyi-gazdasági diktátumokat, ugyanakkor a pénz változatlanul nagy úr marad. 

A jelenlegi, számos tekintetben kutyaszorítóból minden fél számára elfogadható menekülési, szabadulási lehetőséget kellene találni. Hogy ez sikerül-e, az a következő napok, hetek nagy kérdése, de valami eredmény elérése, felmutatása valamennyi érintett, sőt pillanatnyilag még nem, vagy kevésbe érintett ország fontos érdeke. Szerintem a fehér füst fel fog szállni, mert fel kell szállnia!  Természetesen ehhez idő kell, s talán nem is kevés... Kivárjuk, mert kénytelenek vagyunk! 

                                                           Cselényi György 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése