2015. július 18., szombat

Irigy vagyok, mint a kutya....

A küzdeni tudásuk előtt le a kalappal...!

Irigy vagyok, mint a kutya! Kire, mire? Németországra! És miért? Azért, mert a németek képesek összezárni soraikat, egységet mutatni annak érdekében, ne vesztesen, megalázottan legyenek kénytelenek kihátrálni a Görögországgal kapcsolatos purparléból.

Az európai egyesült államok létrehozásán való munkálkodás, az Európai Unió és az euró működtetése Németországnak komoly anyagi áldozatvállalásába került. S most, amikor a nagy alkotás a görög helyzet révén megbicsaklani látszik, Németország nem Angela Merkel fejét, leváltását követeli, hanem úgy döntött, hogy még több pénzt áldoz arra, nehogy kudarcot vallon, dugába dőljön a tervük, elképzelésük. Nincs kizárva, hogy mégis kedvezőtlen lesz az ügy végső kimenetele, de a németek minden helyzetben igyekeznek győzelemre vinni akaratukat. A küzdeni tudásuk előtt le a kalappal!  

"A hírek szerint ugyan Németországban a lakosságot és a parlamenti (Bundestag) képviselőket is megosztja a tervezett harmadik görög mentőprogram ügye, de a német törvényhozás alsóháza (Bundestag) nagy többséggel felhatalmazta a kormányt, hogy tárgyalásokat kezdjen a harmadik görög mentőprogramról, és hozzájárult ahhoz, hogy Németország részt vegyen a program összeállításáig tartó időszakot áthidaló finanszírozási programban."
See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/30663/A_Valutaalap_atakalitana_a_gorog_adossag_szerkezetet#sthash.bh9uCXnj.3ZNdSVoe.dpuf)

Lehet, zárt ajtók mögött Angela Merkel is megkapja a magáét, de az ellenzéke nem szaladgál a főnököt sehová feljelentgetni, nem ügyködik a kancellár életének, sorsának megnehezítésén.  

Ezért keserít el a magyar kormány hazai ellenzéke nagy részének viselkedése. Ahelyett, hogy a maga módján konstruktívan segítené az ország boldogulását, minden tőle telhetőt megtesz a kabinet intézkedéseinek lejáratásáért bel- és külföldön egyaránt. Ha Magyarországon történne hasonló, mint Németországban, vagyis a kormány egy nem sok jóval, de a siker halvány reményével mégiscsak kecsegtető ügybe újabb pénzeket akarna pumpálni, pláne más országgal kapcsolatban, akkor az ellenzék talán a miniszterelnök felnégyelését, vagy keresztre feszítését követelné.

 Németország esetében ilyet nem látok, nem tapasztalok. Ezért irigyelem azt a népet. Úgy vélem, az általa megvalósított gazdasági csoda is nagyrészt a nemzeti összefogásában, eltökéltségében gyökerezik.   


                                           Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése