2015. augusztus 23., vasárnap

Mindez nem lehet a véletlen műve...!

Ami Európában a menekültekkel kapcsolatban zajlik, az nem lehet a véletlen műve. Nem létezik, hogy a földrész vezető politikusai ne látnák a helyzetet, s ne tudnák, hogy az belátható időn belül hová fog vezetni.

Korábban már több FACEBOOK-hozzászólásomban felvetettem, hogy a NATO-nak ilyenkor, amikor Európát lényegében inváziószerűen megtámadják, nincs, vagy nem lehet feladata? Dehogynem! Csak várnak!

Úgy vélem, bár lehet, tévedek, hogy az Európai Egyesült Államokat a menekültekkel összefüggő fellépés örvén akarják létrehozni, sőt kikényszeríteni. Az ezen munkálkodók látják ugyanis, hogy ez sima tárgyalásokkal, egyezkedésekkel nem megy! Megvárják, hogy odáig érlelődjön, forrjon, fajuljon a szituáció, hogy több ország népe követelje a NATO, vagy valamiféle közös európai hadsereg fellépését, intézkedését.

S ekkor néhány nagy ember azt mondja, hogy rendben, de ez csak úgy lehetséges, ha az EU-n belül megszűnnek a nemzetállamok, s valóban közösen számoljuk fel a jelenleg szinte megoldhatatlannak tűnő problémát. A németek és a franciák mindenkinek meg akarják mondani, mi, hogyan legyen, mások pedig kussoljanak, akár tetszik nekik, akár nem... A már itt lévő menekültek maradnak, sőt még több érkezik, s majd esetleg szelektálunk közülük, kik kellenek nekünk, s kik nem.

Meglátjuk, ha van ilyen ravasz terv, akkor sikerül-e megvalósítani. Mindenesetre az emberek FACEBOOK- és egyéb reagálásaiból arra a következtetésre jutottam, hogy egyre többen látják, vélik felfedezni Oroszországban és személy szerint Putyinban a megoldás kulcsát. Az ő személyében látnak kellő erőt, határozottságot, eltökéltséget és garanciát az Európát sújtó, kínzó gondok megszüntetésére, vagy jelentős mérséklésére. 

Azt is mondhatnám, Európa a jelenlegi tehetetlenségével, szerencsétlenkedésével talán óhatatlanul és akaratlanul is Oroszország, továbbá Putyin malmára hajtja a vizet. Mindehhez még annyit teszek hozzá, hogy nem a görög és más országok gazdasági válsága, hanem a menekültáradat sodorhatja, ráadásul gyors ütemben a csőd, a megszűnés és a feloszlás irányába az Európai Uniót.


                Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése