2015. augusztus 29., szombat

Ha a zsíros kenyér nem felel meg, akkor takarodjanak!

Egy dühös magyar ismerős líbiai emlékei 

és itthoni tapasztalatai


Ismerősöm ki van akadva! Felidegesítette a hazánkba betolakodó menekültek jelentős részének magatartása. Leginkább az dühítette fel, hogy sokan a számukra adott legjobb minőségű és legdrágább élelmiszereket is a kukákba dobálják, mert azokat esetleg nem az ő vallási előírásaik szerinti alapanyagokból és eljárással készítették.

A szóban forgó férfi korábban egy magyar vállalat dolgozójaként jó ideig Líbiában tevékenykedett. Azt mondja, az ott-tartózkodásukkor próbáltak egy kis sört, bort, vagy pálinkát magukkal vinni, s azokból munka után mértékkel fogyasztani. Ha a líbiai ellenőrző szervek megtalálták náluk az alkoholos italokat, akkor elvették és kiborogatták. Ő és valamennyi kollégája tudta, hogy az iszlám tiltja a szeszes italok fogyasztását. Az alkoholt még ételhez hozzáadva se fogadják el.

Beszélgetőpartnerem elmondta, hogy a magyar dolgozók mindezt zokszó nélkül tudomásul vették, holott ők nem menekültként, meg senki által nem hívott betolakodóként voltak jelen Líbiában, hanem egy magyar cég Líbiát építő, szépítő, gazdagító alkalmazottaiként. De mégis, mint kis a nyulak meghúzták magukat, mert tisztában voltak vele, hogy egy Magyarországtól távoli észak-afrikai országban tartózkodnak, s igyekeztek az ottani szokásokhoz, törvényekhez alkalmazkodni, nehogy szó érje a ház elejét, kihúzzák a gyufát, vagy panasz legyen rájuk.  

Ismerősömet megdöbbenti, hogy a hazánkat lassan megszálló muzulmánok körében nemhogy az alkalmazkodás, de a tapintat és az illem apró jeleit se véli felfedezni. Pofátlanul hangoskodnak, követelőznek, verekednek, szemetelnek, fenyegetőznek, megszállnak... Ő maximálisan zsíros kenyeret adna nekik, s ha az nem tetszik, akkor takarodjanak haza, s egyék otthon azt, ami megfelel számukra. Zsíros kenyérrel is maximum egy hétig látná el őket, s utána utat mutatna mindnyájuknak

Nem érti, hogy Európa különböző országai miért tanácstalanok teljesen a területükre illegálisan behatolt emberek tömegével kapcsolatosan.

Szerinte már az e földrészre való illegális érkezésüket is meg kellene akadályozni, a már itt lévőket pedig rövid idő alatt hazatoloncolni. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor Európán kívüli menekült táborokba szállítani. Ami jelenleg itt zajlik, az nemcsak érthetetlen, hanem tarthatatlan is.
                        Cselényi György
  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése