2015. augusztus 18., kedd

Elátkozott táska

Nőismerősöm az édesapjának 14 ezer forintért márkás (Adidas feliratú), vállra akasztható táskát vásárolt. A bácsi boldogan elindult vele egy nagy áruházba, hogy abban hazavigye a beszerzett cuccot.

Miközben a pénztártól távozóban volt, valami furcsa hangot hallott, de a tumultusban, üzleti ricsajban nem foglalkozott vele, miért is tette volna, hiszen semmi köze hozzá, s egyébként se csinálhat ellene semmit.  

Elállt a lélegzete, amikor marcona, ruhásszekrény hátú biztonsági örök állták útját. Felszólították a táskája kiürítésére, ugyanis a „lopásjelző készülék” működésbe lépett.

Az idős férfi eleget tett a felszólításnak, de az őrök nagyon meglepődtek, amikor az illetőnek sem a táskájából, sem a zsebéből nem kerül elő olyan holmi, ami a blokkján nem szerepelt, s amiért nem fizetett. A bácsi kinézete, megjelenése egyébként se utalt arra, hogy életében valaha is megkísérelt volna bármihez törvénytelenül hozzájutni.

A biztonságiak igencsak zavarba jöttek, elnézést kértek. Mindnyájan tanácstalanok volt a történtek okát illetően. Egyikük az elektromos berendezések kánikulai meghülyülésével próbálta élét venni a kellemetlen esetnek. 

A táska gazdájával hasonló történt egy ABC-ben is.

Arra lehet gyanakodni, hogy a táskában valaki, valahol valahogyan elrejtett, vagy benne felejthetett egy mikrocsipet, amelyet érzékelvén a boltok biztonsági berendezései bejeleznek.

A szegény ember azt mondta a lányának, ő ezzel az elátkozott táskával többé nem megy sehová, s kihajítja. Ezt fontolgatja lánya, az ajándékozó is, mivel a megvásárlását igazoló blokkot nem tartotta meg, s úgy érzi, az üzletben annak hiányában hiába reklamálna. Én arra biztattam, próbálja meg, hátha megszánják.

Most mondják meg, az egyszerű, szerencsétlen embert ne üsse meg a guta?

                           Cselényi György

Utóirat! Megszünt az átok!

Húrrá, happy end!

E fehér csíkocska okozta a sok kellemetlenséget! 
A táskát az édesapjának ajándékba vevő hölgy örömmel értesített arról, hogy szívós, kitartó felderítő- és kutatómunkája eredményre vezetett. 2015. augusztus 19-én kora hajnalban a táskában megtalálta a csipogót, s eltávolította onnan. (Elküldte a lopásgátló fényképét is számomra!) Azt a táskát értékesítő eladónak kellett volna kivennie onnan, de vagy elfelejtette, vagy nem volt tisztában e teendőjével.

Így a nő papája immár nyugodtan és boldogan használhatja a táskát, anélkül, hogy bármelyik boltban tolvajnak néznék. 
                                                                          (cselényi)
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése