2015. június 3., szerda

Jehova Tanúi

Csak állok, nézek, sőt csodálkozok.

Látásból, mondhatni, futólag Ismerek egy középkorú nőt, aki köztudottan Jahova Tanújának vallja magát. Úgy tudom, a közelmúltban a munkahelyén összekülönbözött főnökeivel. Nem ismert előttem, hogy maga jött-e el a cégtől, hivatalból, vagy elküldték-e. Azt hallottam, hogy már azóta két munkahelye is volt. Talán jelenleg is alkalmazásban van valahol.

No, nem ez az érdekes számomra. Sokkal inkább annak titkára szeretnék rájönni, mi élteti őket? Mivel tudnak többet a világról, az életről, a sorsról másoknál és tőlünk. Az emberek nagy részének hangulatán ugyanis a majdcsak lesz valahogyan – pici reménysugár is alig fedezhető fel.  

Ezt a nőt a minap is láttam egy utcasarkon 3 idősebb hölgy társaságában. Elegánsak, életvidámak voltak. Osztogatták a színes képekkel illusztrált újság-, vagy propaganda kiadványaikat. Az arcuk sima, sokat mosolyogtak. Nyomát sem fedeztem fel rajtuk a mai emberre jellemző félelemnek, rettegésnek, pesszimizmusnak. 

Miként lehet az, hogy a Jehova Tanúiban egy csöppnyi feszültséget se kelt a mi lesz holnap, vagy holnap után? – homálya, bizonytalansága. Mi ad számukra erőt, bölcsességet és kitartást a mindennapokhoz? Bevallom, egyszer egyikükkel beszélgettem, de semmi olyan nem mondott számomra, amely bármely más vallás esetében ne lenne szinte közismert. De mégis jó lenne megfejteni a Jehova Tanúinak titkait. Lehet, ahhoz, hogy ez megtörténhessen, csak egy dologra lenne szükség: a feltétel és félremagyarázás nélküli hitre. 

No, ez az, ami az emberek többségénél hiánycikk. S a hitükért igencsak irigyelhetjük Jehova Tanúit.

Cselényi György  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése