2015. június 14., vasárnap

Európa könyörögni fog Oroszországnak

Hallom a rádióban, hogy Európa óriási gondban van a bevándorlással összefüggésben. Az egyik szakértő azt fejtegette, hogy az öreg kontinensnek például Líbiában létre kellene hoznia egy olyan kormányt, amely képes lenne olyan rendet teremteni, hogy okafogyottá válna az emberek tömeges menekülése.

Hát, ez szép! Nagy kérdés, hogy Európa vajon milyen módon tudna Líbiában a nép minden csoportja által elfogadható kormányt hatalomra juttatni? A jelek szerint ez Irakban és Afganisztánban sem sikerült, igaz e helyeken nem Európa volt a főszereplő. De mi a garancia arra, hogy Európa nagyobb sikert érne el?

Azon gondolkoztam, mi lenne akkor, ha a csónakokkal útnak indított ezreket ellátnák fegyverekkel? S ezen emberek talán képesek lennének Európára támadni. Földrészek, civilizációk, vallások, a jólétben élők és az éhezők, nyomorgók életre-halálra menő küzdelme előtt állunk? Vagy ne fessek rémképeket és ördögöt a falra?

Úgy látom, nincs messze az az idő, amikor Európa nem szankciókkal fogja sújtani Oroszországot, hanem könyörögni fog neki, hogy védje meg e földrészt a végső pusztulástól.


    Cselényi György          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése