2015. január 7., szerda

Sajnálom őket… Fogorvosi munkát végeztek

„Szakképzettség nélkül rendszeresen végeztek fogorvosi beavatkozásokat annak a társaságnak a tagjai, akik ellen kuruzslás, valamint hamis okirattal visszaélés miatt emelt vádat tegnap a Zala Megyei Főügyészség. A terheltek közül ketten – apa és lánya – fogtechnikusok, utóbbi fogászati asszisztens végzettséggel is rendelkezik, valamint a férfi felesége és a családi vállalkozás alkalmazottja is…"

A teljes cikk: 


Cselényi György kommentárja:

Jogszabály ide, vagy oda, lehet jól dolgoztak, s talán olcsóbban… Úgy látszik, nem olyan ördöngős és bonyolult a fogorvosi szakma. Emlékezzünk, hogy régen sok fogász dolgozott, rendelt, az SZTK-kban is, legálisan, akik nem jártak orvosi egyetemre, de ugyanolyan, ha nem nagyobb sikerrel végezték a fogászati beavatkozásokat, mint az abból doktorált személyek. Jó, oké, akkoriban nem elég fogorvos.



Továbbá valljuk be, számos fogorvos csillagászati összegekért dolgozik, ami előbb, vagy utóbb keresletet gerjeszt az orvosi egyetemmel nem rendelkező, de a kívánt munkát megfelelő minőségben elvégezni képes személyek tevékenysége iránt. Sokan a költségeket nem tudván megfizetni, nem mernek elmenni a fogorvoshoz például fogpótlást, vagy protézist készíttetni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése