2015. január 3., szombat

Nem tudom, nem tudom, nem tudom…

A világhálón kering egy videófelvétel, amelyen egy tüntetés valamelyik vezéralakja nyilatkozik. A válaszai során többször mondta, hogy „Nem tudom, nem tudom, nem tudom…”

Feltételezem, hogy a 3-4 perces riportfelvételt nem valamelyik stúdióban vagdalták össze ilyen „lejáratósra”. Kedves szónok és vezér úr, így nem tetszett valami meggyőző lenni.

Akkor azt kellett volna mondani, hogy akármilyen hideg van, nem szeretek otthon lenni, imádok a nyilvánosság előtt szerepelni és beszélni. A szimpatizánsaim falkájában való tartózkodáson, mutatkozáson, menetelésen, vonulgatáson kívül komolyabb célom, tervem, szándékom nincs. Megértjük!

A látottak, hallottak alapján az emberekben felmerül a gyanú, hogy valakik esetleg odaküldtek benneteket demonstrálni, s talán még valamiféle juttatásban is részesültök érte.
  
Az eset kapcsán eszembe jutott egy évtizedekkel ezelőtt történt sztori. Vasutasnaphoz közeledvén a közszolgálati rádió (akkoriban nem is volt más) munkatársa Budapesten a Nyugati  pályaudvaron meginterjúvolt egy kocsivizsgáló férfit. A Déli Krónikában élő adásban azt kérdezte tőle, hogy amikor kalapácsával odakoppint a vasúti kocsik kerekeire, mire kell figyelni?

(Ugye az ember afféle választ várt, hogyha a hang nem szép, fémes, csengő, akkor esetleg a kerékkel valami gond lehet, például el van repedve, amit azonnal jelezni kell az illetékesnek, s ekkor nincs indulás, azt a vagont azonnal ki kell vonni a forgalomból, stb.)

Ehelyett az kocsivizsgáló teljesen magától értetődő hangon az mondta, hogy „Nem tudja…!” Amikor felvették ide dolgozni, a kezébe adták ezt a kalapácsot, s mondták, a kocsik kerekeire üssön vele rá...

Ezek után a vasút utazóközönsége igencsak „biztonságban” érezhette magát.

Valami ilyesmit éreztem a tüntetés szónokának nyilatkozata kapcsán is.

                                                    Cselényi György  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése