2018. január 6., szombat

Megdicsőülés vagy szégyen

Halljuk, olvassuk, hogy az Európai Bizottság beperelte Magyarországot az Európai Bíróság előtt a betelepítési kvóták miatt, bizonyos szervezetek pedig az Európai Parlamentben készülnek támadást intézni Magyarország ellen.

Arra gondoltam, nem lehetne-, vagy nem kellene-e tüntetést szervezni az Európai Bíróság épülete előtt? Azon részt vennének a V4-ek országai állampolgárainak, meg minden becsületes, jó érzésű, a kötelező kvótát ellenző népek képviselői. Vagy aláírásokat kellene gyűjteni.

Fel kellene hívni az Európai Bíróság minden, ez üggyel foglalkozó és ítélkező jogásza figyelmét arra, hogy esküjükhöz hű határozatot hozzanak! S ne csak a politikai és gazdasági hatalmasságok akaratát, szándékát és az annak mindenáron való megfelelést tartsák szemük előtt, s ne azt érvényesítsék.

Döntésükkel jelentősen befolyásolják Európa és a világ sorsát. S választaniuk kell a között, hogy nevük a történelemkönyvek dicső lapjaira kerül-e, s több európai városban emlékművet avatnak tiszteletükre, emlékezetükre, avagy a személyüket a világ jogásztársadalmának szégyenével hozzák-e összefüggésbe.

Mit szólnátok egy ilyen polgári, civil kezdeményezéshez? Jómagam ehhez kicsinek, jelentéktelennek és gyengének érzem magam, de hátha vannak erre ambiciózus, tekintélyes és alkalmas emberek, szervezetek.


Cselényi György  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése