2018. január 7., vasárnap

Elkerülhető a gerincműtét?

Előzze meg a gerincműtét szükségességét javasolja egy – orosz sebész

Henryka Gontarz osztotta meg a FACEBOOK-on a Nemzeti Csoportban:

Egy orosz sebész néhány egyszerű mozdulatot mutatott, amelyek rendszeres végzésével sok esetben elkerülhető a gerincműtét.
A gerinc izomzatának megerősítésére szolgáló egyszerű gyakorlatok segítenek elkerülni, megelőzni a műtét szükségességét, valamint megakadályozni a gerinc sérülését.
Ma sokan folytatnak ülő életmódot. A munkahelyen órákig egy asztalnál ülünk, otthon meg a TV, vagy a számítógép előtt. A gerincünk izmai elgyengülnek, és nem tudják a gerincoszlopot megfelelő helyzetben tartani. Emiatt elég egy szerencsétlen lépés, vagy egyébként ártalmatlan mozdulat, vagy egy elesés a gerinc súlyos megsérüléséhez.
Az orosz sebész olyan gyakorlat, gyakorlatokat mutat be, amelyeket mindenki otthon is végezhet.  A gyakorlatok alkalmasak arra, hogy akinek még nem fáj a gerince, a háta, megelőzze az azt kiváltó okok bekövetkezését.
Megjegyzés: akinek súlyos hátproblémái vannak, az a gyakorlatok végzése előtt, kérje orvos, vagy gyógytornász tanácsát.  A testmozgás egyes formái, legtöbb embernek jót tesznek, viszont különböző panaszok, betegségek és sérülések fennállása esetén problémákat is okozhatnak.  
Ha nincs gond és kockázat, akkor a panaszmentes állapot fenntartása érdekében feküdj a hátadon, lazíts és felváltva húzd a térdedet a mellkasodra. Ezután állítsd be a lábad és emeld fel őket ismételten és felváltva. Mozgasd a lábaidat nyugodtan, lassan és pontosan.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése