2017. június 3., szombat

Imádunk kajálni!

Ha egy másik bolygóról térnék vissza, akár hosszú évek után (naptár és óra nélkül) Magyarországra, akkor is tudnám, ünnep előtt vagyunk.

Miről? Annak konstatálásához elég lenne betérni bármelyik élelmiszerüzletbe. A polcok között hemzsegnek a vásárlók, a pénztáraknál pedig nem látni a sorok végét. A kosarak és bevásárlókocsik tömve étellel, itallal, süteménnyel, jégkrémmel...

Hát hiába, imádunk ünnepelni, de legfőképpen kajálni. A magyar népről úgy hírlik, ha van elég kajája, tele a pocakra, akkor lehet a hátán fát is vágni, mindent elvisel, mindenen túlteszi magát, mindenre legyint. De ha nincs, vagy kevés az elemózsiája, akkor dűt, borít! Van, aki a mértéktelen zabálásról, habzsolásról a világvégi hangulatra asszociál. Reméljük, a világvége nincs és nem is lesz a nyakunkon.

Nehogy azt higgyétek, hogy én külső, hidegfejű szemlélője vagyok honfitársaim évszázados hagyományának. Jómagam is folytatom azt. Néhány perce tértem haza az egyik bevásárlóközpontból, s a szatyrom füle alig bírta ki a megpróbáltatást.

Gyerekek, együnk-igyunk, mert talán igazuk volt az öregeknek, akik azt mondták, csak az a miénk, amit megeszünk, megiszunk! 

Egészségünkre!

Azért ne felejtkezzünk meg a keresztényvilág nagy ünnepéről, a Szentlélek eljöveteléről, s az egyház születéséről, Pünkösd napjáról se!
Mindnyájatoknak boldog Püskösdöt kíván:

Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése