2015. április 26., vasárnap

Sokan irigyelik Magyarországot! Vegyük komolyan a nemzeti konzultációt!

„Gyönyörű a fővárosotok, Budapest! Vigyázzatok rá!”

Vannak, akik gúnyolódnak, ironizálnak a menekültüggyel összefüggő nemzeti konzultáció tervével összefüggésben, pedig nem kellene! 

Úgy érzem, az EU a menekültek befogadását illetően valószínűleg kvótákat akar a különböző országok nyakába lőcsölni, így a miénkbe is. Ennek során például megtörténhet, hogy Magyarország számára megszabják, hogy mondjuk, X százezer menekültet fogadjon be.

Szükségünk van nekünk erre? Nincs! Nagyon nincs! Most, amikor a magyar gazdaság kezd lábadozni, magára találni, meg egyébként se hiányzik nekünk, mert nem jelentene megoldást semmire. Olyan helyzetet kell teremteni, hogy a menekülni kívánók a szülőföldjükön boldoguljanak. Persze ez is sok pénzbe, meg áldozatba kerül, de legalább nem jönnek ide tömegesen az európai kultúrától teljesen idegen felfogású, mentalitású, beilleszkedni képtelen és nem is akaró emberek, akiknek se munkát, se lakást, se egyebet nem tudunk adni.

A nemzeti konzultáció során minden bizonnyal Orbán Viktor annak kinyilatkoztatását szeretné elérni, hogy a magyar nép nem kér a menekültek áradatából, s ezt az álláspontot Brüsszelben kellő határozottsággal képviselhesse.

Ezért szerintem egy emberként ki kell állni Orbán Viktor mellett és nem támadni őt, meg kekeckedni, kötekedni, gúnyolódni a nemzeti konzultáció tervének ürügyén. Aki ezt butaságból, vagy rosszindulatból nem hajlandó tudomásul venni, az hazánk ellensége.

Még annyit: bizonyosan sokan emlékeznek rá, hogy nemrégen egy sok helyütt nem jó szemmel nézett szervezet Budapesten akart valamiféle konferenciát tartani, de a magyar hatóságok megtiltották. No, ezzel kapcsolatban csak azt akarom mondani, hogy egy újságíró elment abba az étterembe, ahol ezek az emberek gyülekeztek, s néhányukkal riportot készített. A cikk megjelent az egyik internetes portálon. Egyikük nyilatkozatának az a mondata megragadt bennem, amely nagyjából így szólt: „Gyönyörű a fővárosotok (mármint Budapest)! Vigyázzatok rá! Nézzétek meg, mi lett Londonból! Ott már európai embert alig látni.”

Az az érzésem, mintha bizonyos államok irigyelnék Magyarország idegen bevándorlók tömegétől való viszonylagos mentességét, s erőfeszítéseket tesznek ennek megváltoztatására, vagyis népünk, a magyarok kárára.

Ezért nagyon résen kell lennünk, odafigyelnünk, s ha kell határozottan és keményen ellentmondani, kiállni, mert valahol olyan döntéseket hozhatnak, amelyekkel a sorsunkat, jövőnket megpecsételhetik!  


Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése