2015. április 6., hétfő

Pártok szabadulóban!

Lehet, tévedek, vagy rosszul látom, de több politikai párt esetében erős szabadulási törekvést vélek felfedezni.  

Úgy veszem észre, a Fidesz szabadulna azoktól az oligarcháktól, amelyek pénzére, anyagi támogatására korábban rá volt utalva, s amelyeknek a Fidesz sokat köszönhet. Viszont már kezdenek számára terhessé válni. Ugyanis a pénzemberek és -csoportok minden bizonnyal a jövőben is szeretnének beleszólni, befolyást gyakorolni e politikai szervezet, továbbá a kormány életére, tevékenységére, irányultságára és intézkedéseire.
Orbánék nyilván rendezték velük a számlát, de már nem engedhetik meg maguknak, hogy néhány gazdag ember mondja meg nekik, mit hogyan tegyenek és tehetnek, s mihez tartsák magukat. Ha nem állnának ellen e hatásnak, akkor az oligarchák esetleg nem tudnák, vagy nem érdekelné őket, hol a határ, s félrevinnék a dolgokat, sőt talán bedarálnák, felőrölnék a Fideszt és a kormányt, s talán a nép feletti uralom megszerzése se állna távol céljaiktól. Isten őrizzen meg ennek bekövetkezésétől!

A Jobbik részéről is szabadulási mozgást konstatálok. E politikai szervezet pedig szerintem a magamban csak „sziklaöklű Joenak” nevezett emberektől igyekszik megszabadulni, akik csak arra jók, hogy készen álljanak a „kinek kell a képét beverni?” – akciókra. A Jobbik rá van kényszerülve a szalonképességének állandó bizonyítására. Ha az nem jár sikerrel, akkor nem számíthatnak kormányzati szerepkörre, továbbá nemzetközi elfogadottságra, pedig e nélkül nem mehetnek sokra.

Az MSZP-nek és más baloldali és liberális pártoknak pedig azt kell hitelt érdemlően bizonyítaniuk, hogy a céljuk nem az, hogy az országhatárra írjuk ki, hogy itt minden eladó, minden szabad préda és főként külföldieknek. Ha az elkövetkezendőben számottevő tényező szeretnének lenni, akkor meg kell győzzék a népet arról, hogy a magyarság érdekeit szándékoznak képviselni, s nem holmi homályos és egyben aggályos kül- és belföldi szervezetek gazdasági és más jellegű szálláscsinálóiként kívánnak fellépni, közreműködni, tevékenykedni.

Ha a magyar politikai életben végbe megy egy nagyon is időszerű tisztulási folyamat, akkor megvan az esély és a remény arra, hogy a politikusok és a társadalom különböző csoportjai között olyan, régen óhajtott nemzeti konszenzus jöjjön létre, amely Isten igazából segíti a magyar nép helytállását és boldogulását.

                                                                                              Cselényi György     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése