2017. május 12., péntek

Nem szabad teret adni a spekuláns logikának

Fodor Gábort, a Magyar Liberális Párt elnökét Magyarország legutóbbi vétójával kapcsolatban kérdezték pénteken reggel a Kossuth Rádióban. A magyar kormány ugyanis elutasítja azt az európai fejlesztési koncepciót, amely a migránsok Európába való tömeges betelepítését szükségszerűnek, előnyösnek és számításba veendőnek tünteti fel.

Fodor Gábor szerint szolidaritásból alá kellett volna írni.... A riporter aggályaival kapcsolatban Fodor abban a szellemben nyilatkozott, mintha az efféle aláírásnak nem igazán lenne jelentősége, mert ha valami nem jó, nem jól sül el, az élet és a történés úgy is kiizzadja magából a helyes megoldást.

Lehet, ez így van, de azt is láthatjuk, hogy különösen az illegális migránsokkal összefüggő dolgokban a helyes intézkedéseket az EU-nak hosszú évek hosszú óta sem sikerült kiizzadnia magából. Már-már ott tart, hogy ez az izzadás lassan a teljes tönkremeneteléhez, sőt halálához vezet.

Ha ehhez bármilyen módon asszisztálunk, akkor majdan azt mondhatják, sőt vághatják a fejünkhöz, hogy mi is aláírtuk, hozzájárultunk, beleegyeztünk, s mindezt pedig komolyan kell venni. Ezért nem szabad kockáztatni még a látszólag sok következménnyel nem járó okmányok aláírásával se.  

(Megjegyzem, valószínűleg a devizahitelesek egy része is abban a hiszemben írta alá a neki személy szerint és később az országnak is óriási problémát okozó szerződést a bankkal, hogy elképzelhetetlen a kamatok és az árfolyamok szinte pénzügyi tragédiát előidéző változása. De keserűen tapasztaltuk, hogy az élet nem tartotta elképzelhetetlennek, s bekövetkezett az, amire talán senki se számított.)

Álláspontom szerint a magyar kormány helyesen jár el, amikor nem ad teret a spekuláns logikának, s nem ír alá olyan dokumentumot, amelynek tartalmával nem ért egyet.

Cselényi György   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése