2017. május 7., vasárnap

Ifjú cukrászok reflektorfényben!














Cselényiné Orosz Valéria
osztályfőnök levele a ballagó diákjainak

Kedves Diákjaim!

2014 szeptemberében az évnyitó nagy várakozással töltött el benneteket. Kíváncsiak voltatok például arra, milyen diákok érkeznek az 1.B/9-es cukrász osztályba, kik és milyenek lesznek a tanáraitok, oktatóitok, milyen lesz a munka- és gyakorlati hely? Már az első találkozáskor láttam, kedvesek, szimpatikusok, szeretetre méltók vagytok. Huszonnyolc fős osztálylétszámmal indultunk, de az élet úgy hozta, hogy mára már csak 18-an vagyunk.

Be kellett illeszkednetek az iskolába, az új környezetbe. Új tantárgyakat kellett tanulnotok. Mindehhez igyekeztetek alkalmazkodni. Az iskolában jól elfoglaltátok helyeteket, s egyhamar barátokra leltetek. Az osztály formálódott, jó közösséggé vált. Ezt bizonyítja a tokaji kirándulás, ahol jól éreztétek magatokat. A diáksereg kitűnően szórakozott, hegyet mászott, énekelt, a bonhidai csárdában ebédelt, hajókiránduláson vett részt, stb.

Nem volt könnyű dolgotok, hiszen a gyakorlati foglalkozásokon igen hamar meg kellett tanulnotok a felnőttek között is helytállni. De jól alkalmazkodtatok a munka világához, s igyekeztetek megfelelő időt fordítani a tanulásra is. A pedagógusok számára is kellemes volt a veletek eltöltött idő.

Formálható diákoknak bizonyultatok. Hamar elrepült az együtt töltött három év. Elérkezett a szalagavató, a ballagás ideje, ami jelzi azt is, hogy a kisdiákból szinte felnőtt lett. Már csak a szakvizsga van hátra, ami után mindenki máshol folytatja útját.

Kívánok Nektek sikeres vizsgát, s további eredményes munkát, boldogulást életetek minden percében! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése