2017. április 9., vasárnap

Javaslat a migránsprobléma megoldására

Javaslatom a migránsügy és -probléma  végleges és talán megnyugtató megoldására:
Soros György és a migrációt hevesen pártoló országok mondjuk, Afrikában vásároljanak megfelelő nagyságú területet. Ott hozzák létre Migránsországot (Migrant country).  A jövőben, akinek háború, vagy bármi miatt nem tetszik az élete, sorsa szülőföldjén, az vándoroljon, költözzön Migránsországba. Az Európán kívüli országokból érkező menekültek az úti terveik közül töröljék e földrészt!

Soros Györgyöt akár közfelkiáltással válasszák meg Migránsország államelnökévé, Angela Merkelt pedig alelnökévé, esetleg miniszterelnökévé. (Ha Merkelt ősszel nem választják meg Németország kancellárjává, akkor neki úgy is szüksége lesz állásra. Ha pedig a jövőben is kancellár marad, akkor másodállásban, vagy táv-, vagy otthon végezhető munkában lássa el a migránsországi teendőket.

S. Gy. és a migrációt aktívan támogató népek - bizonyos nemzetközi és önkéntes támogatással - teremtsenek olyan viszonyokat, körülményeket, ahol és amelyben a migránsok (immár Migránsország lakosai) jól érzik magukat, boldogok, s nem szándékoznak más országokat elkeseríteni, megbotránkoztatni, felháborítani, tönkretenni érkezésükkel, jelenlétükkel.

Migránsországban Soros György, Angela Merkel és társai megmutathatják Európának, miként kell az odaérkezőket integrálni, elégedetté tenni. Ha sikerül, akkor minden elérhető nemzetközi díjat és elismerést megkapnak. Ott a menekültek élhessenek olyan munkamorál, életmód, törvények és szokások szerint, amely tetszik nekik. De lehetőleg mellőzzék a lövöldözést, a robbantást, a késelést, a baltával gyilkolást, sőt a teherautóval való tömegbe behajtást is. Vagy az új állam vezetői valahogyan próbálják meg az efféle tettekről lebeszélni őket. Ha sikerül, akkor mi, tősgyökeres európainak ígérjük, saját költségünkön beiratkozunk hozzájuk egy tanfolyamra.

Mit szóltok a javaslatomhoz? Azt terjessze bárki az Európai Parlament, az Európa Tanács, az Európai Bizottság, vagy akár az ENSZ elé is. Szerzői jogomhoz nem ragaszkodok!
                          Cselényi György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése