2017. március 17., péntek

EU: kergetnek bennünket az asztal körül

Orbán Viktor nyilatkozatát elolvasva és meghallgatva (http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-iden-meg-kell-allitanunk-brusszelt-1495648/), meg nap mint nap a híradásokat figyelvén, furcsa érzés kerített hatalmába. 

Felvetődött bennem, hogy egy olyan családi közösségben (EU) vagyunk, amelynek erős, vagy erősnek képzelt tagjai állandóan nemcsak kötekednek, ordibálnak velünk, hanem késsel kergetnek az asztal körül, meg űznek egyik szobából a másikba. Folyton el akarják kapni a torkunkat, továbbá le akarnak dobni az emeletről.

Emlékezetem szerint sose mondtam, meg sose írtam olyat, hogy lépjünk ki az EU-ból. De ha egy „közös háztartásban” indokolatlanul így viszonyulnak hozzánk, ha mindentől el akarnak bennünket ütni, ami nekünk jó, előnyös, amellyel végső soron az EU is jól járna, s rengeteg mindent ránk akarnak erőltetni, ami nem jó, sőt nagyon rossz, meg akarnak fosztani a nemzeti függetlenségünk kulcselemeitől, akkor mi keresni valónk van ebben a közegben? A helyzet kezd ahhoz hasonlítani, mintha egy sűrű, sötét erdőben Orbán Viktor egyedül, meg olykor a V4-ek segítségével viaskodna a krokodilokkal, meg az óriás- és mérges kígyókkal. Ugyan jó néhány ország ugyanabban a cipőben jár, mint mi, maximálisan egyetért velünk, csak egyelőre hallgatnak, lapítanak, várják, hogy Orbán Viktor számukra is kaparja ki a gesztenyét.

Ha úgy áll a helyzet, hogy minden, a sorsunkat, jövőnket alapvetően meghatározó döntési lehetőséget ki akarnak csavarni a kezünkből, akkor esetleg mondjuk azt, hogy Viktor, menjünk innen, mert az ittlétünkből semmi jó nem származik nekünk, nem vagyunk biztonságban. 

Képzeljük el, ha valamelyik magát illetékesnek tartó bíróság, vagy testület azt mondja, márpedig igenis, Magyarország ennyi, meg ennyi migránst köteles évente befogadni, akár tetszik nekünk, akár nem.

Egy ilyen döntés, vagy határozat egyenértékű lenne, azzal, mintha közölnék velünk, magyarokkal, hogy őshonosságunk ellenére tűnjünk el Európa térképéről. Hogyan reagálhatnák erre? Csak úgy, hogy tűnjetek el ti, akik ilyen ítéletet akartok ránk erőltetni, s nem érdekel semmilyen döntésetek, papírotok, határozatotok, mert nem hajtjuk végre és kész, akár tetszik az uraknak, akár nem!

Vagy ők akarják, hogy távozzunk az Európai Unióból? Akkor mondják meg világosan, kerek perec, az a tiszta munka, s ne kínozzanak bennünket. Ha a helyzet tovább romlik, kénytelenek leszünk követni az angolok példáját, mert ha az EU-ban a jelenlegi nagyon rossz, illetve tarthatatlan tendencia folytatódik, akkor úgy sem lesz más választás, mint eltemetni az Európai Uniónak nevezett valamit.

                          Cselényi György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése