2019. augusztus 28., szerda

A legendás fagyizó



Nyíregyházán, a vasútállomás és az autóbusz-állomás közelében lévő fagylaltozó már-már legendás hírű, ugyanis a kedveltsége messze túlszárnyalta a város adott körzetének, sőt szerintem a szabolcsi megyeszékhely határát is.
Ez a helyzet minden bizonnyal nem véletlen. A fagyizó tulajdonosa, Kiss Tamás és a neje régi motorosai, akarom mondani, nagy mesterei a vendéglátásnak, a fagylaltkészítésnek pedig különösen.
Egyébként kevés olyan emberrel találkozni, akiknek a sors által megadatik, hogy azt csinálhatják, amit igazán szeretnek. Kiss Tamás és a felesége ilyen szempontból igen szerencsés. A fagylaltkészítés az életük. Minden alkotóerejüket a munkájuknak szentelik. Szívvel lélekkel és teljes erőbedobással dolgoznak azon, hogy az embereket különösen jó minőségű, finom fagylalttal lássák el, ráadásul elérhető áron. Több vendégük a szemem láttára és a fülem hallatára mondta, hogy nem kért és nem fizetett akkora adagot, mint kapott, de a fagyi olyan gusztusos és finom, hogy szívesen kiegyenlítik az árkülönbözetet.
- Az pont annyi, amennyit tetszettek kérni, kedves egészségükre – mondta nekik Kiss Tamás a jószívű ember boldogságával, elégedettségével az arcán
Cselényi György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése