2018. november 5., hétfő

Köszönet a Florida Kézműves Fagyizó kollektívájának!


Mint a régészek, ha valamilyen szenzációs leletre bukkannak, úgy örültem, hogy rátaláltam Nyíregyházán a Florida Kézműves Fagyizóra.

A Korányi úton már messziről látni a magyarságra utaló piros-fehér-zöld fényreklámtáblát, amely mindig örömmel tölt el, hiszen ez azt jelenti, hogy a nap végeztével szert tehetek a Florida csodálatosan finom és áhított csemegéjére. A szokásos csokoládéfagyi-adagom ízének élvezete és a Korányi út forgalmának nézegetése közben azon meditálok, mi volt ma, mi van mögöttem, meg mi vár rám holnap. Az egész már-már rituálissá és elmaradhatatlanná vált számomra.

És nemcsak a nyalánkság íze, zamata ámulatba ejtő, hanem a személyzet kedvessége, előzékenysége, udvariassága, vevőtisztelete és -szeretete is.

Nem tudom, hogyan csinálják, miként bírják, de az egész napi robot után is a fagylalt mellé még zárórakor is (20 óra előtt pár perccel szoktam odaérni) mindig jut egy-két kedves szó és mosoly a sorban állóknak, a színes és az igen ízletes gombócok között válogatóknak. Az egyik fagyizni vágyókkal teli autó követi a másikat. Az emberek igencsak kedvelik, hogy a Florida előtt a kocsijukkal különösebb ügyességi mutatvány és vezetői rutin nélkül is, vagyis könnyen le lehet parkolni.

Miután megkapták a finomságot, visszaülnek járgányukba, rögtönzött mini cukrászdává alakítván azt, majd sietve távoznak, hogy a Florida jókora műanyag táljába kért fagylalttömeg elolvadása előtt hazaérjenek, s így a várva várt csemegéhez a család többi tagja is minél előbb hozzájuthasson. De a Florida előtti székekre és a kerítés melletti hosszú padra is le lehet ülni.

Megértéssel veszem tudomásul, hogy az időjárás téliesre fordulásával bezárnak, s tavasszal lehet ismét részünk a vevőcentrikus és vevőbarát, s mindenki által megfizethető szolgáltatásaikban.

A Florida Kézműves Fagyizó vezetőjének és munkatársainak szívből gratulálok és kellemes pihenést kívánok, mert nagyon megérdemlik. Az év eddig eltelt részében, különösen a kánikulai napokon ember feletti munkát végeztek, amiért valamennyi törzs- és futóvendég nevében köszönetemet fejezem ki!

Tisztelettel és üdvözlettel: 

Cselényi György,
publicista, blogger, videóriporter, önkéntes krónikás

Hadd idézzek egy, a blogomban korábban megjelent írást:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése