2017. január 26., csütörtök

Várjuk a nemzetépítő javaslatokat!

A hírek szerint az ellenzéki pártok gőzerővel láttak neki értelmiségi, szakértői holdudvaruk kiépítéséhez. Kíváncsian várom mind az MSZP, mind a jobbik és más pártok alakuló értelmiségi, szellemi hátországának nemzetépítő javaslatait. 

Csak azok nehogy olyan általánosságok legyenek, amelyekkel nem lehet mit kezdeni. Nemrégen egy rangos professzori kör véleményéről alakult ki bennem az a benyomás, hogy afféle nesze semmi, fogd meg jól - hasznosságú.
A szakértői vélemények nehogy olyan benyomást keltsenek, mintha egy 30 éves embernek azt mondanák, hogy 5. osztályos korában jobban kellett volna tanulnia. Meg ha a kormány mondjuk, kétszeresére emeli valamelyik közalkalmazotti réteg bérét, akkor a nagy szakértők nehogy azt mondják, 4-szeresére kellett volna. Mellőzzék a blöffölést, meg a felelősség nélküli rálicitálást. Meg nehogy azzal álljanak elő, hogy ismét vegyünk fel IMF-hiteleket.
A korrupció elleni küzdelmet is minden bizonnyal valamennyi politikai és civil szervezet zászlajára tűzi, meg hirdeti, csak azt is mondják meg bizonyíthatóan, mikor és hol történt korrupció, továbbá mit lehetne, meg kellene tenni a gondok elkerüléséért. Meg azt is, hogyan érhető el, hogy a hazai nagy beruházásoknál a magyar cégek is eséllyel vehessenek részt a hatalmas tőkeerejű óriásvállalatokkal szemben a versenytárgyalásokon. Hogy mi is tevékenykedhessünk hazánk fejlesztéséért, fejlődéséért.
Az Orbán-kormány bármi áron történő leváltásának szándékát, meg a jelenlegi miniszterelnök elleni gyűlöletüket, meg az alaptalan bírálatokat ne akarják eladni szakértői véleményként, mert az nem az, meg kevés lesz az üdvösséghez. Viszont a reális, értelmezhető, hasznos, az ország, a magyar nép jobb és boldogabb életét szolgáló, megvalósítható, úgymond aprópénzre is váltható szakvéleményeket mindenki érdeklődéssel várja. 

Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése