2015. november 15., vasárnap

Hollande! Teljesítse a MAGYAR nép akaratát!

Cselényi György közíró, publicista blogja

Francois Hollande Franciaország elnöke


A „HÍDFŐ EGY ÉLŐ POLITIKÁHOZ” – portál cikket közölt „Párizs visszavonhatja az Oroszország elleni szankciókat” – címmel.




Ebből megosztottam a számomra leginkább tetsző mondatokat, gondolatokat.


„Párizs készen áll arra, hogy feloldja az Oroszország elleni szankciókat, amit nem is önszántából hozott.
... a szíriai helyzet rendezése elképzelhetetlen Oroszország segítsége nélkül.
...Franciaország maga kezd légi felderítést Szíria területén, a francia légicsapások így nem az amerikai hírszerzési adatok alapján történnek majd. Ez annak lehetőségét jelenti, hogy – az amerikaiakkal ellentétben – a francia légierő nem a szíriai infrastruktúrát fogja szétbombázni, hanem valóban a terroristák állásaira mér csapást.

A francia elnök szerint Oroszországgal mindkét válság rendezésében együtt kell működni. A francia vezető a szíriai beavatkozás kapcsán személyesen Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytat egyeztetéseket.”


xxx

Nem gondoltam, hogy annyian fogják „lájkolni” és kifejezni tetszésüket, mint ahányan megtették. Ebből is látszik, hogy az emberek mennyire örülnek és üdvözlik azt, ha egy ország vezetője elhatározza, hogy szakít az Oroszország elleni szankciókkal; jobban ügyel arra, hogy a katonai akciói során csak arra mérjenek csapást, amire nagyon indokolt, továbbá elismeri annak elkerülhetetlen voltát, hogy a válságok megoldásában, rendezésében Oroszországgal együtt kell működni. Külön örvendetes, hogy Francois Hollande hangsúlyozta, hogy a szíriai beavatkozás kapcsán személyesen folytat egyeztetéseket Vlagyimir Putyin orosz államfővel.

Örömünk még teljesebb lenne akkor, ha Hollande azt is kijelenti, hogy nem támogatja a bevándorlók és az illegális migránsok EU-tagállamok közötti kötelező kvóták alapján történő elosztását, és hatékony lépéseket tesz az Európai Unió külső és belső határainak védelméért. Megelégedéssel olvastuk volna azt is, hogy a migránskvótákról igyekszik lebeszélni Angela Merkelt, Németország kancellárját is.

De a sajtótájékoztatón elhangzottak is nagy előrelépést jelentenek a korábbi álláspontokhoz képest.

Mindezekhez már csak azt teszem hozzá, hogy tisztelt Francois Hollande, teljesítse a MAGYAR nép akaratát, amely minden bizonnyal egybeesik más országok lakosságának szándékával is!

                           Cselényi György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése