2015. október 23., péntek

Mi lehet a taktikai cél az illegális migránsokkal?

Cselényi György publicista, közíró blogja

Németországban a lakosság többsége mélyülő aggodalommal figyeli a szűnni nem akaró menekültáradatot, és úgy látja, a politikának elképzelése sincs arról, hogy miként lehetne kezelni a helyzetet.


Szerintem valakiknek éppen az a céljuk, hogy a nemzeteknek elképzelésük se legyen a helyzet kezelésének mikéntjéről. Illetve csak egy lehetőség.... Melyik és milyen?  

Természetesen a tévedés jogát és lehetőségét fenntartva úgy gondolom, Angela Merkel és körének az illegális migránsokkal összefüggő tettei az Európai Egyesült Államok létrehozására irányulnak. Mivel tudják, hogy azt a nemzeti parlamentek sosem fogják megszavazni, ezért szerintem a céljuk lehet a migránsok millióinak tudatos, vagy tudat nélküli asszisztálásával nemzeti keretek között kezelhetetlen helyzetet előidézni. Fegyvertelen, külső segítséggel, de mégiscsak belülről szétfeszíteni a nemzeti kereteket, határokat. Hogy kikerülhetetlen kényszerként álljon elő a közösnek mondott európai megoldás, a határok teljes eltörlése, közös kormány létrehozása, amelyben nyilván minden tekintetben a németeké lenne a főszerep és a vezérlőpálca. Ha ez megvalósulna, akkor ők elképzelésük szerint kvótázgatnának, játszanának a menekültekkel; ide ennyi milliót telepítenének, oda annyit, amoda meg amannyit. Akinek nem tetszik, arra kiátkozás várna, netán ellene kemény hatósági fellépés és szankció.

Más logikát nem látok Merkel migránspolitikájában. Álláspontom szerint az se a munkaerőigénnyel, se Európa lakosságának elöregedésével, se humanitárius szempontból nem magyarázható. Ezeket hivatkozási alapként használják ugyan, de a valós okot és indokot nem jelenítik meg. A valódi cél a jelenleg még nem nagyon publikált, kicsit titkolt háttérben húzódik meg.

De kérdés, hogy a Merkel-féle grandiózus tervekhez mit szólnak Európa népei? Szerintem el- és megkerülhetetlen egy új, a jelenlegitől eltérő, a mostanitól igazságosabb gazdasági világrend kialakulása, amelyben minden nép maradhatna és boldogulhatna szülőföldjén. Ha nem így lesz, akkor a szükségszerű, de egyelőre beláthatatlan folyamat fő jellemzőjévé az erőszak válik, ami nem lehet egyetlen reálisan, józanul gondolkodó ember érdeke se.

Az önálló, szuverén, de egymással a szükséges mértékben együttműködő  nemzetek fennmaradásának szószólójává vált Orbán Viktor, akihez egyre több nép csatlakozik. Az ellenfelei, sőt ellenségei közül ezért bírálják, s tesznek ellene meg mindent, amire módjuk van. Európának és a világnak belátható időn belül ki kell hirdetnie a győztest. 

                                                                                Cselényi György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése