2015. szeptember 27., vasárnap

Ki akartak bennünket irtani!

Cselényi György közíró blogja


A magyarok világraszóló pozsonyi győzelme

Igen érdekes filmfelvétel hivatkozását kaptam meg személyes üzenetként. Azon neves személyiségek arról beszélnek, hogy a magyar nép tudatában sajnos közel sincs kellő mértékben jelen, nincs rangján kezelve, egyáltalán nincs elmélyülve a 904. július 4.-e és 7.-e között Pozsony közelében lezajlott csatában aratott világraszóló győzelem.

Akkor és ott a magyarok az egyesült Európa seregeivel szembeni diadalmaskodása országunk jövőjét hosszú időre meghatározta. 124 évig ellenség nem merte tenni a lábát hazánk földjére.

A szakemberek véleménye szerint a kitűnő hadvezetés és a katonák hősi helytállásán kívül azért győzhettünk, mert nekünk volt igazunk! Ha ebben a csatában Árpád zseniális vezérletével nem győzünk, akkor nem lett volna Szent István, s ma nem lenne Magyarország, mert kiirtottak volna bennünket!

Európa sose bocsátotta meg a hős elődeinktől elszenvedett hatalmas vereségét. A Nyugattal fennálló konfliktusaink jelentős részben is az akkori folyamatok következményei, folytatásai. Útjában voltunk nagy országok üzletelésének, manipulációinak. A pozsonyi csata körül történtek mélységi értelmezése rávilágít a mai problémáink nagy részének gyökerére is.

Nagy gond, hogy a magyar történelmet nagyrészt külföldiek írták. És minden tőlük telhetőt megtettek a magyarok lejáratásáért. Kutatások és dokumentumok vallanak arra, hogy például őseink nem a felelőtlen kalandorkodás kedvéért mentek Nyugatra, mint az sok helyen le van írva. Miért is mentek volna, hiszen abban az időben több lovuk és marhájuk volt, mint egész Európának. Őseink az elődeinktől, a szkítáktól a Nyugat által elrabolt kincseket akarták visszaszerezni. A legősibb népek, a szkíták leszármazottai vagyunk. 

A filmben megszólaló kiváló tudósok, kutatók egybehangzóan állítják, hogy a magyarság megmaradásának kulcsa mindig az összefogás volt, s mai is az kell(ene) hogy legyen. Ha nem fogunk össze, ha társadalmunk darabokra szabdalódik, akkor manapság is halálos veszélye kerülhetünk.

A filmfelvétel megtekintését jó szívvel ajánlom mindazok figyelmébe, akiket érdekel hazánk történelme, sok évszázaddal ezelőtti harca, s nem közömbös számára a múltban gyökerező mai helyzete, továbbá felelősnek érzi magát jövőjének alakulásáért.

Cselényi György  

A felvétel megtekintése érdekében kattintson az alábbi hivatkozásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése